WALLAS.
Established in 1972, Wallas-Marin Oy is a privately owned company. The company’s product development and manufacturing facilities are located in Kaarina, Finland.
Wallas manufactures the following products for three different customer areas:

 • BOAT PRODUCTS: Heaters, cookers and ovens for boats
  COTTAGE PRODUCTS: Heaters for summer cottages
  CAMPER PRODUCTS: Stove-heaters for camper vans

All our products use diesel or paraffin oil as fuel. Although the products produce high amounts of heat energy, due to low power consumption the products are ideal for 12 V off-grid applications.
Both our products and our operations are characterized by high quality. The quality of the products is ensured by reliable construction of even the smallest parts. All our operations, ranging from design to packaging, are controlled by a quality system.
Our specialist staff is an essential part of our products and high quality. The sales and service network covers the most important markets throughout the world.

Ud over lydløs drift er vores forbrændingsproces også meget ren.
Ved at opretholde perfekt brænderbalance, hvilket betyder at blandingen af ilt, brændstof og temperatur er korrekt, er processen meget ren.

Forbrændingsprocessen i Wallas-produkter er baseret på laminær forbrænding.
I modsætning til turbinevarmer, der udsender en meget høj brølende eller “jetmotor” -lyd, er vores laminære forbrændingsproces næsten lydløs og kræver ingen dæmpning af udstødningen.

Et Wallas-produkt brænder rent ved alle strømindstillinger og kræver ikke perioder med høj effekt for at rense sig selv.

 1. Det første nødvendige element
  er brændstof. Brændstof pumpes med en speciel magnetventilpumpe.
  Pumpen tåler meget spændings- og strømudsving, er meget lydsvag og integreret i hvert Wallas-produkt.
  En afmålt mængde brændstof pumpes i bunden af brænderen (se nr. 1 på billedet).

2. Det andet element er temperatur. I startfasen genereres antændelsestemperaturen af et gløderør. Når flammen antænder, begynder den at varme radiatoren op (se nr. 2 på billedet), og kort tid senere slukkes gløderøret. Radiatoren reflekterer varmen til bunden af brænderen, og den resulterende varme fordamper det flydende brændstof til brændstofdamp.

3. Det tredje element er retardation. Der er en forsinkelseszone i brænderen markeret med en blå pil. Det er nødvendigt med forsinkelse for at opdele kulbrintkæderne. Diesel har flere lange aromatiske kæder end paraffinolie (petroleum) og har derfor brug for længere forsinkelse og højere temperatur for at bryde kæderne helt for at opnå ren forbrænding.

Wallas 88 DU er en speciel fladdesignet marine dieselkomfur.En facetformet keramisk top er alt, hvad du ser, når komfuret installeres – en topmoderne teknologi inden for marine madlavningssystemer.
I modsætning til de farlige propan-systemer bruger den diesel i sin opgave som en lydhør højtemperaturovn, der giver mange års service.

Wallas dieselkomfur trækker forbrændingsluft ind fra kabinen og fører udstødning uden for kabinen.
Denne funktion tvinger frisk luft ind i kabineområdet, tørrer skibets indre og reducerer virkningen af meldug.
En rød indikator-LED i den keramiske glasplade advarer, hvis komfuret er varm.

Wallas 86 D konvektion marine ovn er virkelig et enestående design, der leverer ægte tvungen luft madlavning ved hjælp af sikker diesel tvungen luft teknologi.Dens bageresultat er fremragende, da varmen fordeles jævnt på grund af konvektion.

Ovnen er konstrueret af stift rustfrit stål og havgradsaluminium.Der er også lampe inde i ovnen.

Fås enten som en enkelt ovn 86 D eller kombination af komfur / ovn model 87 D.

Denne seneste 12v-model har fordelen ved kun at kræve et lavspændingsstartkrav på kun 10 V og har den nyeste Greenboost-brænder til mere effektiv og ren forbrænding ved kun 0,16 – 0,46 liter / time.Ventilatorerne er RPM-kontrollerede ventilatorer for optimal ydelse, og enheden har et nyt printkort og avanceret kontrolpanel.Den har intelligent temperaturregulering til optimering af varme og frisk luft også.

Spartans nye avancerede kontrolpanel har Bluetooth / WIFI-forbindelse – dette gør det nemt for programopdateringer og har fremtidig mulighed for revolutionerende programændringer.Der er også mulighed for et aftageligt Bluetooth-termostatfyr, så dit varmelegeme kan få varmefølelsen fra hvor som helst i båden.

Der er også en ny app til Spartan Twin Air, der er tilgængelig i appbutikken eller i Google play.Det giver dig kontrol over dine Wallas fra hvor som helst på din båd.Du kan også se brugstimer og antal starter.Du får også servicepåmindelser og har mulighed for at foretage fejlfinding lettere med intuitiv fejlfindingshjælpe

 

Spartan Twin luftvarmer er en 4,5kw model, der er designet til at erstatte gamle Wallas 40D/40DT modeller.
Den har 2 * 75 mm luftslange som gamle 40Dd / 40DT modeller, og den passer normalt til samme sted som gamle 40D / 40DT modeller. Med Spartan twin får du mere varme og blæsekraft og alle nye revolutionerende funktioner.

Hvis du vil installere det på en ny båd, har Spartan Twin mulighed for gulvmontering eller væginstallation med et kraftigt beslag inkluderet. Det kan prale med meget lave overfladetemperaturer på enhedens krop og udstødningsrøret, hvilket gør det ekstra sikkert.

 

WALLAS  bringer deres driftssikre varmesystem fra båden til det lille sommerhus  på landet eller hytten i det kolde Grønland.

Funktionelt er varmeren baseret på en helt lukket brændingsproces.Der er en ventilator til luftindtaget, som også blæser de brændende gasser ud i udløbet gennem en varmegenvindingsenhed. Den lukkede proces betyder, at udstødningsgasser aldrig vil forurene rumluften.

 

Cottage varme princip

Brændstoffet bringes til brænderen af en pumpe, som er en integreret del af det tekniske design. Derfor kan tanken placeres under sommerhuset, hvor den let kan fyldes.

Brændstoffet, der bringes til brænderen, antændes af et gløderør Når temperaturen er varm nok, fordamper brændstoffet og brænder med en ren, blå ild. Når den er tændt, er brænderen konstrueret til at opretholde varmen, når gløderøret kan slukkes.

Alt ovenstående finder sted automatisk.

PCB’et styrer hele enheden – ventilatoren, gløderøret og brændstofpumpen. På grund af en øjeblikkelig høj glødestrøm skal strømmen leveres fra et 12 V batteri.

Cottage varmtvandsvarmere
Nyd den varme kabine som et hjem med Wallas 40EA
Bedste mulighed for at gå uden for nettet, hvor der er behov for opvarmning. Wallas 40EA enhed leverer varme til gulvvarme og varmtvandsbeholder for at gøre dit liv bekvemt.Designet til brug sammen med solpaneler og begrænsede elektricitetssteder.Fungerer med 12V batteri og ekstremt lavt kulstofstørrelse med fod udskrive HVO-diesler Men du kan også køre den med normal bildiesel, hvis det er lettere for dig.

God mulighed for steder uden for nettet, små huse, containerhuse med en størrelse fra 40m2 til 90m2.

Alternativ løsning til campingvognen om du vil være uafhængig af gas og alene bruge dieselolie, som kan fås alle steder.

 

Keramisk kogeplade til båd, sommerhus, hytte eller campingvogn.  Flere spændende modeller.